Vitamina A naturala F161
Complex de carotenoide vegetale.
Menţine sănătatea ochilor.
Contribuie la buna funcţionare a sistemului imunitar.
Ingrediente/capsulă:
- extract de crăiţe (Tagetes flos) standardizat în min. 0,21% vitamina A;
- extract de fructe de Goji (Lycium barbarum) standardizat în min. 0,6% vitamina A;
- morcov (Dauci radix) 73,5 mg;
- afine (Myrtilli fructus) 73,5 mg;
- extract de afine (Myrtilli fructus) standardizat în min. 0,20% vitamina A;
- extract de urzică (Urticae herba) standardizat în min. 1,16% vitamina A.
Conţine un complex de carotenoide vegetale: beta-caroten, luteină, zeaxantină, helenină, patuletina, licopen. Carotenoidele sunt un grup de pigmenţi de culoare roşie, portocalie şi galbenă ce se găsesc în principal în legume şi fructe sub formă de provitamina A (din ele se sintetizează vitamina A). Carotenoidele de culoare galbenă şi portocalie sunt cunoscute sub numele de caroten iar cele de culoare roşie sub numele de licopen.
Vitamina A are un rol important în formarea pigmenţilor retinei. Măreşte acuitatea vizuală pe timp de noapte, îmbunătăţeşte vederea. Ajută procesul de creştere şi consolidare a oaselor. Este, de asemenea, importantă pentru sistemul imunitar, reglează sinteza limfocitelor şi a producerii de anticorpi. Menţine sănătatea pielii, părului, dinţilor şi gingiilor. Contribuie la înlăturarea petelor pigmentare determinate de vârstă. Reduce riscul apariţiei aterosclerozei, a infarctului miocardic şi a cancerului.
Morcovii reprezintă o remarcabilă sursă de beta-caroten, vitamina B, C, D, E, potasiu, acid folic, magneziu, calciu şi fibre. Alături de efectele pe care morcovii le prezintă asupra pielii (înlatură ridurile, apară pielea împotriva arsurilor solare, stimulează secreţia de elastină menţinându-i tonusul), aceştia prezintă un valoros rol antioxidant şi totodată scad nivelul colesterolului. Beta-carotenul este pigmentul care dă culoarea portocalie a morcovilor. Corpul omenesc foloseşte beta-carotenul pentru a-l transforma în vitamina A în funcţie de necesităţi. Consumul de beta-caroten reduce riscurile de cancer şi accidente cardiovasculare, îmbunătăţeşte sistemul imunitar, vederea şi chiar creşterea oaselor.
Afinele conţin cantităţi mari de carotenoizi (beta caroten şi luteină), care protejează celulele ce intră în structura globilor oculari sau a altor părţi ale organismului de radicalii liberi. Sunt utile pentru afecţiuni ale ochilor precum cataracte şi anumite forme de nictalopie (scăderea capacităţii de a vedea pe timp de noapte).
Fructele de Goji ajută într-un mare număr de afecţiuni, întăresc sistemul imunitar, reduc procesele de îmbătrânire ale organismului, este un tonifiant general al corpului uman. Au în compoziţia lor cantităţi mari de beta-caroten și zeaxantină (carotenoid înrudit cu vitamina A), într-o formă foarte uşor de asimilat de către organism, contribuind la îmbunătăţirea vederii. Cercetările pe animale din China au arătat că consumul de goji poate reduce deteriorarea retinei cauzate de radicalii liberi.
Crăiţele conţin carotenoide (helenina şi patuletina) înrudite cu vitamina A. Helenina creşte viteza şi capacitatea de adaptare a ochiului în întuneric, intervine în formarea pigmenţilor fotosensibili retinieni, patuletina scade permeabilitatea capilară, reglează tensiunea intraoculară şi combate oboseala ochilor. Sunt recomandate în caz de glaucom, miopie, lipsa de adaptare la trecerea de la întuneric la lumină şi invers, indicată persoanelor care lucrează mult la calculator sau care suprasolicită ochii prin natura profesiei.
Urzica conţine în frunze vitamina A, C, E şi carotenoide: beta-caroten, xantofila, licopen, violaxantina, cu acţiune de regenerare a pielii şi mucoaselor şi rol antioxidant.
Efect:
- creşte capacitatea de adaptare a ochiului la lumină şi întuneric;
- reglează tensiunea intraoculară;
- antioxidant – protejează celulele ce intră în structura globilor oculari sau a altor părţi ale organismului de radicalii liberi;
- creşte capacitatea de apărare a organismului (imunostimulent);
- regenarator şi protector al pielii şi mucoaselor.
Recomandări:
- hipovitaminoza A;
- nictalopie (scăderea capacităţii de a vedea pe timp de noapte);
- miopie
- glaucom;
- indicată persoanelor care lucrează mult la calculator sau care suprasolicită ochii prin natura profesiei;
- imunitate scazută;
- menţine sănătatea pielii, părului, dinţilor şi gingiilor.
Atenţionări: nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la oricare din ingredientele produsului.
Sarcină şi alăptare: femeile însărcinate şi mamele care alăptează pot lua câte 1 capsulă de 3 ori pe zi timp de 4 săptămâni. Cura se poate repeta după o pauză de o lună.
Efecte secundare şi interacţiuni:
Acest produs se poate utiliza concomitent cu alte medicamente.
La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.
Întrebuinţare:
1-2 capsule pe zi, între mese.
Se fac cure de 1-3 luni sau conform recomandării medicului.
Vitamina A /cps | 781 µg | 97,6 % DZR |
Prezentare: 30 capsule a 490 mg.