Colesterol, M102, ceai la pungă
Sprijină metabolismul lipidelor şi colesterolului.
Ajută la menţinerea nivelului normal al colesterolului.
Ingrediente: frunze de ceai verde (Theae folium), ventrilică (Veronicae herba), păpădie (Taraxaci herba), cicoare (Cichorii herba), frunze de rozmarin (Rosmarini folium), frunze de anghinare (Cynarae folium), ulei esenţial de lămâie (Citri aetheroleum).
Efect: acţiunea hipocolesterolemiantă a acestui ceai se datorează efectelor combinate ale plantelor din compoziţia sa. Studiile recente au arătat faptul că ceaiul verde reduce considerabil “colesterol rău” (LDL), datorită taninurilor catehice din compoziţia sa. Păpădia şi anghinarea scad biosinteza de colesterol şi alături de cicoare stimulează transformarea colesterolului în acizi biliari şi protejează ficatul.
Ventrilica şi rozmarinul reduc nivelul colesterolului şi lipidelor din sânge, având totodată şi importante proprietăţi antioxidante.
Recomandări: lipide şi colesterol mărit, prevenirea aterosclerozei.
Contraindicaţii:
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicații.
Nu se indică administrarea la copii sub 12 ani.
Sarcină şi alăptare: nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.
Efecte secundare şi interacţiuni: la dozele recomandate nu se cunosc.
Preparare: peste 1-2 linguriţe amestec de plante se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Întrebuinţare:
Copii peste 12 ani şi adulţi: se beau 3-4 căni cu ceai pe zi.
Prezentare: cutie a 50 g.
Durata unei cure obişnuite este de 2-3 luni sau conform recomandării medicului.