- Brand: Fares
- Cod Produs:: 5941141006443
Imunitate cu 7 ciuperci, F163, capsule
63 capsule a 410 mg
Creşte rezistenţa organismului
INGREDIENTE/CAPSULĂ:
- extract uscat de Reishi (Ganoderma lucidum) standardizat în min. 30% polizaharide 82 mg
- extract uscat de Shiitake (Lentinus edodes) standardizat în min. 30% polizaharide
- extract uscat de Maitake (Grifola frondosa) standardizat în min. 30% polizaharide
- Cordyceps sinensis
- ciuperca de mesteacăn (Inonotus obliquus)
- extract uscat de Coriolus versicolor standardizat în min. 30% polizaharide
- miceliu de iască (Fomes fomentarius).
Învelişul capsulei este pe bază de gelatină animală.
Ciupercile medicinale sunt folosite tradiţional în China pentru proprietăţile lor imunomodulatoare, adaptogene şi antioxidante.
Reishi (Ganoderma lucidum), conţine aproximativ 400 de compuşi bioactivi diferiţi, care îi conferă numeroase efecte: imunomodulator, protector faţă de radiaţii, protector hepatic şi renal, antioxidant, adaptogen.
Shiitake (Lentinus edodes) este un excelent aliment folosit pe scară largă în Japonia, dar şi o ciupercă utilă pentru sănătate, prin stimularea sistemului imunitar şi tonifierea organismului.
Maitake este cunoscută mai ales pentru proprietăţile sale imunostimulatoare şi antioxidante conferite de nivelul ridicat de Beta-glucani din în această ciupercă.
Cordyceps a devenit foarte popular datorită capacităţii sale de a spori rezistenţa fizică fiind utilizat de către sportivii olimpici. Are o gamă largă de utilizări, inclusiv pentru stimularea sistemului imunitar şi reducerea nivelului de colesterol.
Ciuperca de mesteacăn, Coriolus versicolor şi iasca au o activitate puternic antioxidantă şi imunomodulatoare.
BENEFICII ALE UTILIZĂRII:
- conferă o bună imunitate, prin modularea răspunsului imun la agenţii externi
- opreşte dezvoltarea microorganismelor potenţial patogene şi reduce numărul acestora, protejând organismul de acţiunea lor
- stimulează producerea de interferon în organism
- adaptogen, tonic general, susţine adapta-rea organismului la stres, suprasolicitare fizică şi psihică
- ajutor în stări de oboseală persistentă, convalescenţă
- protector hepatic şi renal
- protejează faţă de radiaţii
- reduce efectele negative ale chimioterapiei
- antioxidant.
ATENŢIONĂRI:
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
SARCINĂ ŞI ALĂPTARE:
Nu se recomandă femeilor însărcinate datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine. Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.
EFECTE SECUNDARE ŞI INTERACŢIUNI:
La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.
Acest produs nu se asociază cu anticoagu-lantele.
Acest produs nu se administrează timp de o lună după vaccinare.
MOD DE ADMINISTRARE:
Copii 10-14 ani: 2 capsule pe zi, la o oră după masă.
Copii peste 14 ani şi adulţi: 1 capsulă de 3 ori pe zi, la o oră după masă. Dacă este nevoie de un efect mai puternic se pot administra până la 6 capsule pe zi.
Durata curei este de 3-6 săptămâni. Cura se poate repeta după o pauză de o lună.
Ultima administare să nu fie mai târziu de ora 18.
ASOCIERI RECOMANDATE:
-pentru creşterea imunităţii la adulţi recomandăm o cură de o lună cu capsule Imunitate cu echinacea, urmată de încă o lună cu capsulele Imunitate cu 7 ciuperci – F163, sau capsule Noni cu echinacea – F165, la care se pot asocia şi comprimate Echinacea cu propolis – F170, Vitamina C naturală – F164, ceai Imunitate.
SFATURI PRACTICE DE DIETĂ ŞI STIL DE VIAŢĂ:
Pentru avea o imunitate optimă recomandăm un regim alimentar bogat în vitamine (B6, B12, C, E, beta-caroten) şi minerale (fier, zinc) care stimulează mecanismele de apărare ale organismului. Acestea se regăsesc în fructele proaspete (citrice, cătină, mere, fructe de pădure, kiwi, căpşuni, caise), în legumele de culoare roşie, portocalie, galbenă şi verde (morcovi, tomate, ardei, dovleac, broccoli, spanac, porumb, ceapă roşie, usturoi, etc.) consumate crude, sau preparate cât mai uşor (fierte în abur, coapte), cereale integrale, ciuperci, seminţe şi oleaginoase neprăjite, uleiuri vegetale presate la rece, iaurt şi chefir (conţin lactobacili care ajută refacerea florei intestinale şi a imunităţii), produse apicole (polen, propolis, păstură, lăptişor de matcă).
Reduceţi consumul de alimente rafinate care sărăcesc organismul de săruri minerale şi vitamine, alimente procesate şi conservate, dulciuri şi produse de patiserie, zahăr alb (se înlocuieşte cu miere, sau zahăr brun), îndulcitori artificiali, consumul de băuturi carbogazoase, alcoolul, tutun, cafeaua.
Pentru o imunitate bună a organismului menţineţi un program de viaţă cât mai ordonat, cu somn la ore potrivite, realizaţi zilnic exerciţii fizice, ieşiţi în natură cât mai des posibil.