Mumio - extractul purificat de rasina

Postat de: Cosmin 29.05.2015 0 Comentariu

Mumio - extractul purificat de rasina

Shilajit

 

Shilajit este un cuvânt sanscrit care înseamnă "piatră­/invincibil." De asemenea, este scris "shilajeet," și "salajeet (سلاجيت)" în Urdu și este cunoscut prin diferite alte nume, cum ar fi shilajita, rășină de munte, smoală mineral sau ceara de munti în limba engleză, asphaltum negru, asphaltum punjabianum în latină, barahshin, dorobi, Baraga Shun sau lauda­Shun, chao­tong, și wu Ling Zhi .Shilajit este numita shilajitu în Ayurveda.

Cele wakhis numesc "Baad­a­ghee" (rele fecale). Mumio este un cuvânt de origine greacă.

Extractul purificat de rasina de mumie este menționat în operele lui Aristotel și Avicenna, ca remediu cu proprietati antiseptice si stimulatoare generale utilizate în Munții Caucaz. Cei mai mulți oameni de știință sunt de acord că oamenii observă animalele ranite frecventeaza peșteri cu Mumio și astfel a descoperit substanța.

 

Este cunoscuta si utilizata de aproximativ 3000 de ani, in peste 50 de domenii. Rasina se gaseste in locuri greu accesibile omului, din zona Tibetului si Pamirului, la inaltimi de peste 2000de metri.

Se prezinta sub forma vascoasa avand culoare brun inchis si un gust amar.

 

In compozitia sa intra un intreg complex de 50 microelemente. Printre ele se numără: acidul benzoic, arginina, acidul glutamic şi cel aspartic, dar şi steroizi, vitamine din grupele B şi P, calciu, magneziu, mangan, seleniu, nichel, până la cupru, iod, bismut, crom, beriliu sau zirconiu.

 

Fiecare din componente actioneaza asupra proceselor metabolice corespunzatoare ale organismului, ajuta la mentinerea sanatatii tuturor tesuturilor, favorizeaza neutralizarea radicalilor liberi si eliminarea rezidurilor toxice din organism, ajuta la reducerea proceselor inflamatorii, sustin imunitatea si rezistenta corpului, normalizeaza functiile scazute ale nervilor periferici si ale centrilor de analiza ai creierului, participa la biosinteza ADN-­ului celular, ajutand la diviziunea si marirea numarului de celule.

 

Mai mult de jumatate din elementele existente in tabelul lui Mendeleev se gasesc in rasina Mumio. Administrarea sistematica a acestei rasini face sa sporeasca numarul si forta limfocitelor T si a limfocitelor B, arsenalul de elita al sistemului imunitar. eficiente produse medicinale ea fiind folosita de Avicena, Hipocrate, Aristotel, Galen si multi altii.

 

Max Gerson, celebru oncolog american, de origine germană, care a revoluționat tratamentul cancerului prin inserția în alimentație de alimente vii, crude, în special legume și fructe, considerând detoxifierea și deparazitarea organismului o prioritate în restabilirea stării de sănătate, afirma la jumătatea secolului trecut, că organismul uman are nevoie de minim 50 de microelemente, toate aceste elemente regăsindu­se în rășina Mumio.

Teoria lui a nuanțat și potențat o serie de alte studii și cercetări care au demonstrat veridicitatea acesteia: vitaminele și mineralele administrate corespunzător, nu după ureche, previn și tratează inclusiv boli considerate incurabile, boli autoimune sau boli degenerative/ireversibile.

 

Acest Panaceu Universal:

 • Mărește numărul și forța limfocitelor T și a limfocitelor B (leucemii, anemii), piloanele oricărui sistem imunitar matur.
 • Stimulează, prin administrare internă și externă, procesele de cicatrizare, fiind puternic antibacteriană, antimicrobiană, antiinflamatoare, accelerează, în cazul rănilor purulente, procesul de epitelizare, grăbind regenerarea tegumentară (a pielii).
 • Stimulează regenerarea oaselor, în cazul fracturilor, micșorând perioada de covalescență.
 • Reglează metabolismul și arde grăsimile în exces (în cazul persoanelor obeze).
 • Complexul de minerale și de compuși polimoleculari acționează sinergic, diminuând stările de depresie și anxietate.
 • Vindecă nevralgiile, radiculitele, nevrodermitele, prin masaj cu soluție de rășină mumio.
 • Crește potența sexuală și tratează eficient sterilitatea, atât la femei, cât și la bărbați.
 • Elimină reziduurile toxice din organism.
 • Participă la biosinteza ADN­ului celular, facilitând diviziunea și mărirea numărului celulelor.
 • Crește masa musculară cu 10% și mărește capacitatea de efort cu 25% (studiu din cadrul unui program de pregătire al armatei ruse).
 • Tratează cu succes (conform unor studii făcute de cercetătorii ruși) colita cronică, după numai 10 zile de administrare a produsului.

Lasa un comentariu