Meniu
Cosul Tau

Biosept capsule A5 - antibacterian, antiviral

Hot
Biosept capsule A5 - antibacterian, antiviral
 • Brand: Fares
 • Cod: 5941141005538
30,50Lei
Fără TVA: 27,98Lei
Transport Gratuit
Pentru comenzi totale de peste 400 de RON, transportul este gratuit.
5% reducere
Ai 5% reducere pentru orice plata cu cardul
0769 068 326
Comanda telefonic intre orele: 09-18

Biosept capsule  A5 - antibacterian, antiviral

Ingrediente/capsulă:

Frunze de măslin (Olivae folium) 140 mg, lichen de piatră (Lichen Islandicus) 70 mg, muguri de plop (Populi gemmae) 70 mg, extract de scoarţă de salcie (Salicis cortex) standardizat în min. 15% salicină, cuişoare (Caryophyllorum flos).

Frunze de măslin sunt confirmate ştiinţific prin numeroase studii ca având efect antibiotic natural cu spectru larg (Escherichia coli, stafilococ auriu, streptococ, pseudomonas, mycobacterii, enterocici), antiviral (virusuri gripale, herpes), antifungic (Candida, aspergillus, microsporum, trichophyton) și vermifug.

Studiile efectuate au arătat că oleuropeinele din frunzele de măslin au capacitatea de a pătrunde prin învelişul lipoproteic al germenilor inhibând astfel procesul de replicare al ARN-lui. Spre deosebire de antibioticele de sinteză, distruge doar bacteriile patogene, nu şi pe cele comensale. Creşte imunitatea prin stimularea directă a producţiei de fagocite.

Scoarţa de salcie albă s-a dovedit a fi un veritabil antiinflamator natural. Cercetările științifice au descoperit în compoziția sa saligenină, o substanţă care se transformă în organism în acid salicilic, care însă nu irită tubul digestiv. Are un puternic efect antiinflamator, febrifug, sudorific și antialgic, fiind recomandată pentru ameliorarea durerilor și scăderea febrei.

Lichenul de piatra, cunoscut și sub denumirea de muşchi de Islanda, are o rezistenţă extrordinară la condiţiile climatice foarte aspre în care creşte, fapt explicat astăzi prin principiile active cu rol antibiotic şi antimicotic, pe care le conţine. Astfel, acidul usnic este activ împotriva bacteriilor Gram pozitive, anaerobe şi inhibibă dezvoltarea mycobacterium tuberculosis. Studiile in vitro au arătat că acidul usnic are un efect antiinflamator comparabil cu al ibuprofenului. Are în compoziţia sa şi polizaharidele cu efect imunostimulator. Datorită cantităţii mari de mucilagiu conţinute, care formează pe suprafaţa mucoaselor un strat protector, lichenul de piatră este utilizat în tratamentul gastritelor, esofagitelor, faringitelor, bronşitelor, tuberculozei şi pentru a calma iritarea membranelor mucoase.

Mugurii de plop sunt numiţi şi propolisul vegetal. Prin analize chimice de specialitate s-a arătat că există 5 substanţe prezente în acelaşi timp în propolis şi în mugurii de plop, dintre care 3 au proprietăţi antibiotice şi antifungice. Mugurii de plop mai conţin şi derivaţi ai saligenolului care conferă puternice acţiuni anti-inflamatorii, analgezice, antifebrile, sudorifice.

Cuişoarele, originare din Indonezieia, îşi trag denumirea de la forma mugurilor florali care se aseamănă cu nişte cuie mici. Sunt utilizate, în special pentru conţinutul în ulei esenţial care are proprietăți antibacteriene cu spectru larg (pe bacterii gram pozitiv şi gram negativ), antivirale, antifungice, antihelmintice, antiinflamatoare, antispastice, carminative, anti-nevralgice, anestezice locale şi anticoagulante.

Efect:

 • antibiotic, antiviral si antifungic asupra unui spectru larg de germeni patogeni;
 • vermifug;
 • antiinflamator;
 • imunostimulent;
 • antifebril;
 • expectorant, emolient.

Recomandări:

 • infecţii şi inflamaţii respiratorii (răceală, gripă, amigdalită, faringită, bronşită);
 • infecţii digestive ( enterite, enterocolite bacteriene, candidozice sau virale, colite fermentative, parazitoze intestinale);
 • infecţii uro-genitale (uretrite, cistite, pielonefrite, anexite).

Contraindicaţii: nu se recomandă copiilor sub 5 ani (efectele asupra copiilor mici sunt insuficient studiate) şi în caz de hipersensibilitate la oricare din ingredientele produsului.

Sarcină şi alăptare: nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alaptează datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine. Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.

Efecte secundare şi interacţiuni:

Acest produs se poate utiliza concomitent cu alte medicamente.

La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.

Întrebuinţare:

1 capsulă de 3 ori pe zi, înainte de masă, cu o cantitate suficientă de apă.

În cazul în care se dorește un efect mai puternic, se administrează câte 2 capsule de 3 ori pe zi, timp de 7-10 zile.

Durata unei cure este de 15-30 zile, sau conform recomandării medicului.

Prezentare: 30 capsule a 360 mg.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha