3 produse care iti ofera doza zilnica de sanatate


Cu totii ne dorim sa fim sanatosi si frumosi, bucurandu-ne in fiecare zi de placerile vietii. De cele mai multe ori insa, dorintele nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu realitatea, deoarece viata ne pune sa alegem intre sanatate si un stil de viata fara restrictii culinare sau fara efort.

Daca vrem sa fim sanatosi si frumosi, trebuie sa iesim din zona de confort si sa gandim pe termen lung. Acest lucru implica o alimentatie echilibrata, sport, somn si vizite frecvente la medic pentru verificari de rutina.

Uneori insa, putem sa trisam putin, oferindu-i organismului substantele nutritive de care are nevoie prin suplimente gasite in farmacii sau in magazinele naturiste. Aceste suplimente elimina nevoia de organizare atenta a fiecarei mese si contribuie in mod decisiv la starea de sanatate a corpului.

Vitaminele, proteinele, mineralele si in general, toti nutrientii de care organismul nostru are nevoie pentru a functiona curect pot veni sub forma de pastile sau capsule si isi pot face treaba exemplar.

Ceea ce ai de facut este sa alegi corect tipul de suplimente pe care le iei, conturand o combinatie echilibrata pentru corpul tau.

Una dintre variantele pe care ti le recomandam este urmatoarea combinatie: Curarti Complex + Vitamina C Lipozomala + VitaminaD lipozomala.

Consumate zilnic, aceste 3 suplimente au capacitatea de a-ti oferi energie, de a te mentine sanatos si de a-ti asigura un aspect pe care toata lumea sa il indrageasca.

 

Ce reprezinta fiecare dintre aceste suplimente?

 

1. Complexul Curarti

Este un supliment in care vei gasi o multime de nutrienti si de vitamine, produs de catre cei de la Plameca cu scopul de a oferi un ajutor pentru sanatatea articulatiilor.

Produsul contine o multime de substante cu efecte benefice pentru organism, dintre care se evidentiaza urmatoarele:

·       Vitamina C. Cunoscuta si sub numele de acid sorbic, este un nutrient extrem de important, care protejeaza impotriva deficientelor imunitare si previne imbatranirea pielii, bolile de ochi sau bolile cardiovasculare. Vitamina C poate fi asimilata fie din alimente, fie din suplmente sub forma de pastile. Pe langa avantajele amintite mai sus, poate reduce riscul de aparitie a cancerului, ajuta la slabire, cicatrizeaza mai repede ranile, stimuleaza productia de colagen, Ajuta la cresterea parului si amelioreaza simptomele de astm. Poti gasi vitamina C in numeroase alimente : portocale, ardei, varza de bruxelles, capsune, broccoli, mazare, rosii, ananas, fructe de padure, etc. In complexul Curarti vitamina C se regaseste intr-un procent de 0.43%, asadar, este nevoie de suplimentare cu vitamina obtinuta din alimentatie sau alte suplimente.

·       Colagen hidrolizat. Colagenul este o substanta pe care organismul nostru o produce in mod natural. Aceasta ajuta la functionarea normala a sistemului osos, a sistemului digestiv, a sistemului muscular si a articulatiilor. De asemenea, face parte din structura tesuturilor conjunctive, fiind esential pentru frumusetea pielii si pentru sanatatea ochilor. Pana la varsta de 25 de ani colagenul este prezent intr-o cantitate suficient de mare in organism, insa dupa aceasta varsta incepe sa scada si trebuie sa fie suplimentat. Suplimentarea cu suplimente de colagen de calitate poate imbunatati vederea, poate mentine pielea elastica, poate imbunatati procesul respirator si sistemul respirator. Cea mai buna solutie pentru suplimentarea cu colagen este colagenul hidrolizat, care este un colagen derivat dintr-o proteina de gelatina, a carei molecule sunt micsorate prin hidroliza in asa fel incat absorbtia in organism sa se faca mult mai usor. Colagenul hidrolizat ajunge sa fie de cateva ori mai eficient decat cel obisnuit. De asemenea, o buna absorbtie a colagenului se face cu ajutorul vitaminei C, motiv principal pentru care in acest supliment se gaseste vitamina C. Vitamina nu se gaseste intr-o cantitate foarte mare insa, motiv pentru care recomandam si vitamina C lipozamala.

·       Acid hialuronic. La fel ca si colagenul, acidul hialuronic are un rol important in mentinerea sanatatii pielii. Acesta contribuie la hidratarea celui mai mare organ al corpului si la mentinerea elasticitatii. Cea mai mare calitate a moleculei de acid hialuronic este faptul ca poate sa mentina tesuturile hidratate. Un singur gram de acid hialuronic mentine aproximativ 6 litri de apa. Desi in mod normal acidul hialuronic se gaseste natural in piele, cu timpul, la fel ca si colagenul, cantitatea scade. Astfel, este bine sa fie suplimentat prin suplimente sau prin injectare. In ultimii ani, aceasta molecula este folosita cu succes in medicina ( trateaza osteoporoza, problemele de vedere, ranile de la nivelul pielii sau problemele respiratorii) s in cosmetica ( mentine elasticitatea pielii, reduce efectele imbatranirii, protejeaza impotriva radicalilor liberi, etc).

·       Magneziu. Magneziul este un mineral fara de care organismul nostru nu ar putea functiona corect. Acesta ar eun rol important la nivel muscular, in sistemul circulator si la nivel cerebral. Din pacate, magneziul nu poate sa fie produs de corpul uman, ceea ce face necesara asimilarea sa din alimente si suplimente. Doza zilnica de magneziu pe caere un adult trebuie sa o consume este de 400 mg. Un consum normal de magneziu poate ajuta la cresterea densitatii osoase, la imbunatatirea respiratiei, la reglarea tranzitului intestinal precum si la eliminarea oboselii.  Poti asimila magneziu din mazare, broccoli, sparanghel, salate, etc, sau il poti lua din suplimente precum Complexul Curarti.

·       Turmenic. Folosit adesea in bucataria asiatica, turmenicul este un condiment a devenit foarte popular odata ce s-au descoperit proprietatile sale exceptionale. Turmenicul este o specie de curcuma cunoscuta si sub denumirea de sofran indian si poate fi folosit atat in alimentatie, sub forma de condiment, cat si in suplimente nutritive. Beneficiile sale sunt uriase: ajuta la imbunatatirea memoriei, protejeaza inima, protejeaza pielea impotriva bolilor, calmeaza durerile reumatice, previne cancerul si colesterolul rau, imbunatateste procesul de detoxifiere, protejeaza ficatul, etc.

 


2. Vitamina C Lipozomala

Am amintit deja de numeroasele beneficii ale vitaminei C, fara aceasta, sistemul nostru imunitar ar fi mult slabit. Cum organismul uman nu produce singur aceasta vitamina, modul in care poate fi asimilata este prin alimentatie sau suplimentare.

Din pacate, indiferent de modul in care este consumata, vitamina C este asimilata imediat si dispare rapid din organism. Tocmai de aceea, este recomandata suplimentarea cu vitamina C lipozomala, care este absorbita in proportie de 99% in organism, in comparatie cu vitamina C din pastile, absorbita in proportie de 20-30%.

O absorbtie mai buna in organism a acestei vitamine inseamna si o absorbtie mai buna a colagenului, ceea ce rezulta intr-o piele mai ferma si o insusire mult mai eficienta a beneficiilor pe care le are colagenul.

Ce este vitamina C lipozomala?

Este o vitamina transportata in organizm cu ajutorul unor vezicule lipidice denumite lipozomi. Aceste vezicule protejeaza vitamina de enzimele organismului si intr-o oarecare masura de acidul gastric si ii permite sa ajunga mult mai eficient la destinatie. De multe ori, vitamina C asimilata prin alimentatie sau prin suplimente normale se pierde pe drum, insa cu ajutorul lipozomilor, aceasta este asimilata mult mai bine de organism.


3. Vitamina D lipozomala

Vitamina D este o vitamina produsa in mod natural de organism in prezenta luminii naturale a soarelui.

Carenta de vitamina D este adeseori asociata cu dezechilibrul general al organismului, motiv pentru care trebuie sa te asiguri ca este mereu prezenta in cantitati suficiente.

Printre avantajele uriase pe care le are aceasta vitamina in corp se numara si urmatoarele:

·       Poate sa reduca simptomele depresiei;

·       Ajuta la pierderea in greutate, deoarece poate sa suprime apetitul;

·       Sudtine sanatatea oaselor prin mentinerea unui nivel normal de fosfor in sange;

·       Reduce riscul de aparitie a diabetului;

·       Reduce simptomele artritei reumatoide;

·       Protejeaza impotriva infectiilor respiratorii;

·       Poate sa imbunatateasca performantele sportive;

·       Previne aparitia bolilor neurodegenerative.

Pe langa soare, vitamina D poate sa fie asimilata si din somon, sardine, hering, ton, galbenus de ou, lapte, iaurt, suc de portocale, ficat de pui sau ulei de ficat de cod. Nefiind prezenta in foarte multe alimente, vitamina D ajunge sa reprezinte o problema pentru o multime de persoane. Conform medicilor, la nivel global peste 50% dintre oameni sufera de deficienta de vitamina D, ceea ce duce la direri de maini si de picioare, la senzatii de oboseala sau chiar la fracturi in zona picioarelor si a soldurilor.

Administrarea unor suplimente cu Vitamina D se poate transforma intr-o obisnuinta care sa te mentina sanatos pentru o perioada lunga de timp. La fel ca si in cazul vitaminei C, este recomandata  vitamina D lipozomala, deoarece este protejata pe parcursul drumului prin organism, ajungand mult mai usor la destinatie.

Consumand zilnic suplimente cu vitamine, minerale si nutrienti, iti poti ajuta corpul sa functioneze corect, chiar si atunci cand alimentatia ta nu este cea mai sanatoasa. Ai grija la tipul de suplimente pe care le iei si consulta doctorul inainte pentru a avea rezultate excelente.