Colesterolul joacă un rol important în funcționarea optimă a organismului, însă în cantități nepotrivite, acesta poate avea efectul opus.

În general, nivelul colesterolului este influențat de stilul de viață, de aceea este important să avem o alimentație echilibrată, care exclude pe cât posibil grăsimile procesate și se bazează pe fructe, legume, lactate și carne slabă. De asemenea, consumul de alcool, fumatul sau stresul în exces, influențează direct nivelul colesterolului în mod negativ și creează complicații și diverse probleme cu inima. 

Care este nivelul optim de colesterol în sânge?

Ca orice altă moleculă din corp, nivelul colesterolului poate fi măsurat prin analiza de sânge, fiind necesar ca înainte să nu se consume lichide sau alimente cu cel puțin 9 - 12 ore înainte, cu excepția apei. În ceea ce privește valorile colesterolului, acestea se măsoară în miligrame pe decilitru și se încadrează în următorii parametri:

  • Colesterol total - valori bune: < 200 mg/dl, valori la limită: 200 - 239 mg/dl, peste limita normală: > 240 mg/dl;
  • LDL: valori bune: < 100 mg/dl, valori la limită: 120 - 159 mg/dl, peste limita normală: > 160 mg/dl;
  • HDL: valori bune: > 60 mg/dl, valori la limită: 40-50 mg/dl, peste limita optimă: < 40-50 mg/dl;
  • Trigliceridele: valori bune: < 149 mg/dl, valori la limită: 150 - 199 mg/dl, peste limita optimă > 200 mg/dl.

 

Tratament pentru colesterolul mărit


Deși problemele cu colesterolul pot fi prevenite printr-un stil de viață sănătos, în multe cazuri se ajunge în punctul în care avem nevoie de tratament prescris de la doctor. În cazul în care nivelul colesterolului este ridicat, pe lângă ajustarea stilului de viață și tratament prescris de la doctor, suplimentul alimentar Policol One poate fi administrat cu încredere.

Combinația din compoziția sa de Orez-rosu fermentat, monacolin K, Guggul, extractele de păpădie, anghinare, Coenzima Q10 și trestie de zahăr aduce următoarele beneficii organismului:

  • contribuie la scăderea nivelului de colesterol;
  • crește nivelul HDL (colesterolul bun);
  • curăță vasele de plăci și depuneri;
  • protejează inima;
  • scade riscul de accident vascular cerebral.

Orezul roșu fermentat se regăsește în multe rețete chinezești tradiționale de secole și este un produs secundar al fermentației orezului alb, în combinație cu drojdia Monascus purpureus.

Monacolinii prezenți în orezul roșu fermentat împiedică producerea colesterolului prin inhibarea enzimei HMG-CoA reductază care produce colesterolul LDL (“rău”).

Conform unor cercetări recente, oamenii cu colesterol crescut care au luat extract de drojdie de orez roșu timp de 2 -3 luni au prezentat un nivel mai scăzut al colesterolului total și LDL, precum și al trigliceridelor. Astfel,  circulația sângelui și sănătatea cardiovasculară sunt îmbunătățite. 

Pentru a te bucura de beneficiile suplimentului alimentar Policol One se recomandă asocierea orezului roșu fermentat cu suplimente pe bază de Coenzima Q10, pentru a reduce potențialele efecte secundare asupra energiei musculare.

Crescut în India, Guggul este un copac care emană o sevă rășinoasă din inciziile din scoarța sa. Această sevă rășinoasă este procesată de către om, purificată și apoi standardizată pentru o cantitate dată din constituenții săi activi – Z și E Guggulsteroni. Cei doi compuși sunt steroli vegetali cu un grad ridicat de bioactivitate umană și s-a demonstrat științific că afectează multe procese biologice, inclusiv activitatea tiroidiană, gestionarea colesterolului din sânge și funcția cutanată.

 În fiecare dintre aceste zone, Guggulsteronele s-au arătat în studii că sunt modulatori foarte eficienți cu o potență aproape asemănătoare medicamentului.

Guggul, un alt compus al suplimentului alimentar Policol One, este un detoxifiant natural al organismului, ajutând la eliminarea toxinelor din țesuturi, și prevenind astfel reacumularea acestora. Efectul de purificare duce la îmbunătățirea stării generale de sănătate a organismului și la susținerea sistemului imunitar.

Datorită proprietății de a  stimula activitatea metabolismului, Guggul ajută implicit la dizolvarea grăsimilor, reducerea valorilor crescute ale colesterolului, îmbunătățirea digestiei și eliminarea toxinelor din corp, fiind un bun adjuvant al regimurilor de slăbire.

Păpădia și Anghinarea din compoziția suplimentului alimentar contribuie la funcția normală a stomacului și a ficatului. Păpădia poate normaliza nivelul de zahăr din sânge și scade colesterolul și trigliceridele, în timp ce ridică nivelul de HDL. În plus, anghinarea poate ajuta la menținerea nivelului normal al lipidelor sanguine.

Policosanolul este un compus natural, extras din tulpina trestiei de zahăr, care ajută la scăderea nivelului de colesterol LDL (colesterol rău) și a trigliceridelor din corp.


Contraindicații Policol One

Deși este un supliment alimentar, Policol One conține monacolin K și nu este recomandat să se administreze în același timp cu medicamente pentru scăderea colesterolului. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. A se păstra la temperatura camerei, la loc ferit de surse de lumină și căldură.