Vitamina C sau acidul ascorbic, cum mai este numit, este un element esențial în susținerea sănătății pe termen lung. Chiar dacă nu poate fi produsă de către organism, este important să oferim acestuia cantitatea zilnică necesară, fie prin alimente, fie prin suplimente alimentare lipozomale. Pe lângă ceilalți nutrienți, un rol important în dezvoltarea imunității îl are vitamina C, care contribuie la buna funcționare a globulelor albe, scurtează durata bolilor și micșorează intensitatea simptomelor pentru infecțiile căilor respiratorii, etc.

Această vitamină are un rol foarte important în stimularea producției de colagen, echilibrarea hormonilor, carnitinei și a aminoacizilor, și este esențială în procesele de vindecare a plăgilor și arsurilor, susține imunitatea, are rol antioxidant și favorizează absorbția fierului în organism.

În ceea ce privește suplimentele alimentare, este recomandată Vitamina C lipozomală deoarece s-a dovedit științific că aceasta a înregistrat o absorbție intestinală mai accelerată și protecție sporită a tiroidei împotriva agenților iritanți față de Vitamina C clasică.

 

Beneficii vitamina C

 1. Susține Imunitatea

Printre beneficiile consumului de Vitamina C, unul dintre cele mai importante se numără susținerea sistemului imunitar. Este bine cunoscut faptul că Vitamina C  susține organismul în producerea celulelor albe din sânge (celulele bune), care ajută la lupta cu virușii, bacteriile și microbii din jur. 

 1. Are efect reparator la nivelul pielii

Vitamina C este de mare ajutor în producția de colagen, o componentă esențială a multor țesuturi din organism, inclusiv pielea. Dacă avem destulă cantitate de Vitamina C în corp, atunci rănile, loviturile, cicatricile de pe piele se vor vindeca mult mai repede.


 1. Vindecarea rănilor și a infecțiilor

Un studiu științific a demonstrat că rănile și tăieturile se vindecă mult mai repede la persoanele cu un aport mai mare de vitamina C în corp. Acest lucru se poate datora faptului că, după cum am amintit mai sus, vitamina C ajută la producerea colagenului. De asemenea, antioxidanții din compoziția vitaminei C ajută la refacerea țesuturilor și reduce daunele provocate de inflamație și de oxidare.

De aceea, persoanele care au un nivel adecvat de vitamina C în organism sunt considerate a fi mult mai în masură să lupte împotriva infecțiilor decât persoanele cu deficit de vitamina C.

 

 1. Vitamina C- luptă împotriva cancerului

Vitamina C prezentă în corp, poate ajuta la tratarea cancerului. Datorită activității sale antioxidante, protejează împotriva stresului oxidativ și ajută la prevenirea oxidării altor celule, printre care și cele care protejează de bolile canceroase.

 

 1. Susține Sănătatea cardiovasculară

Vitamina C poate dilata vasele de sânge, ceea ce ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă și a hipertensiunii și hipotensiunii arteriale.

 

 1. Menține nivelul de colesterol din organism

Datorită antioxidanților  din compoziție, Vitamina C reușește să păstreze nivelul de colesterol în limite normale, în special atunci când este consumată pe o perioadă lungă de timp.

 

 1. Previne Cataracta

Consumul de suplimente de bază de vitamina C (acid ascorbic) încetinește progresia degenerărilor oculare, care este asociată cu pierderile de vedere.

 

 1. Previne apariția Diabetului

Antioxidanții din Vitamina C ajută la protejarea organelor de stresul oxidativ, ceea ce duce implicit la scăderea riscului de a dezvolta diabet.

 

 1. Previne Anemia

Vitamina C îmbunătățește absorbția fierului în organism, în special pe cel provenit din surse vegetale. 

 

 1. Elimină metalele grele din corp

Plumbul poate fi eliminat din organism dacă exista un aport adecvat de vitamina C

 

 

Semne are lipsei de Vitamina C din corp ( atât la adulți, cât și la copii)

 

Ca orice alte lipsuri, și carența de Vitamina C din corp prezintă anumite semnale sau simptome. Vom prezenta, mai joc, câteva situații în care dacă te regăsești este posibil să ai nevoie de suplimentare cu vitamina C:

 

 • Sângerări gingivale;

 • Sângerări la nivelul pielii (peteşii);

 • Dureri osoase, dureri ale articulaţiilor;

 • Anemie;

 • Epuizare inexplicabilă;

 • Predispoziţie la infecţii.


 Suplimentarea cu vitamina C Lipozomală cu aromă de portocale sau coacăze rămâne o soluție foarte bună pentru a te asigura că atât tu, cât și cei mici nu rămân fără Vitamina C în corp. 

    Click aici și cumpără Vitamina C Lipozomală ASCOLIP