Uleiul de krill este un supliment alimentar puternic extras din specia de krill antarctic Euphausia superba.
Acest supliment alimentar conține acizi grași omega-3 cu lanț lung (EPA și DHA) care promovează sănătatea, dar are în compoziție, de asemenea, fosfolipide, colină și astaxantină. Principalul său beneficiu este că ajută la combaterea inflamației cronice și, astfel, la prevenirea bolilor conexe, cum ar fi cele produse de colesterolul ridicat.


De ce se folosește ulei de krill?

Acest tip de ulei are beneficii puternice și în sănătatea femeilor, cum ar fi ameliorarea permanentă a crampelor menstruale puternice, a durerii articulare și chiar a hipersensibilității apărute la nivelul sânilor. În timpul sarcinii, ajută nu numai cu toate cele de mai sus, dar oferă, de asemenea, DHA pentru buna dezvoltare neuronală a copilului. Uleiul de krill este un produs cunoscut datorită conținutului ridicat de acizi grași omega-3 și antioxidanți. Datorită proprietăților sale, se poate îmbunătăți sistemul circulator și imunitar și, de asemenea, reduce colesterolul.

Krillul este un crustaceu, similar creveților, care are mai mult de 85 de specii distribuite în diferite mări și oceane. Uleiul de krill este obținut din krillul antarctic, una dintre cele mai mari specii de crustacee din biomasă de pe planetă și se regăsește în principal în apele Oceanului Antarctic și în jurul apelor din Japonia, Rusia sau Ucraina.

Din krillul antarctic se obține ulei de krill, un produs care poate fi folosit în diferite scopuri legate de sănătate. Pentru a-l obține, se efectuează o metodă de extracție la rece care îi permite uleiului să mențină toate proprietățile crustaceului și, prin urmare, să putem beneficia de proprietățile sale cu efecte pozitive asupra sănătății. 

Odată ce uleiul de krill antarctic este obținut, se mențin proprietățile principale: cantitatea mare de antioxidanți pe care îi conține și concentrația ridicată de acizi grași omega-3. Extracția uleiului de krill este de obicei colectată la sfârșitul verii, când fitoplanctonul, care hrănește crustaceul și care are proprietăți benefice, se află în ”perioada de glorie”.

Beneficii

Uleiul de krill antarctic este o sursă bogată de nutrienți esențiali care susțin o serie de beneficii potențiale pentru sănătate. Studiile indică faptul că acesta poate ajuta la sănătatea minții, inimii, oaselor, printre altele. Principalul motiv pentru care uleiul de krill este atât de benefic pentru corpul nostru, este că acesta este unul dintre uleiurile care au o densitate mai mare de acizi grași esențiali și antioxidanți naturali.

Uleiul de krill este în principal bogat în acizi grași polinesaturați omega-3 și DHA, componente esențiale în structura organelor și țesuturilor, cum ar fi pielea, retina, creierul și cortexul cerebral, testiculele sau sperma. În acest sens, concentrația de acizi permite uleiului de krill să fie pozitiv pentru:

        Reducerea colesterolului și trigliceridelor.

        Reducerea riscului de boli cardiovasculare.

        Protejarea structurilor creierului și țesuturile altor organe.

        Păstrarea creierului într-o formă sănătoasă, prevenindu-l de bolile neurodegenerative.

        Contribuie la coagularea sângelui și la optimizarea tensiunii arteriale. 

        Afectează procesele inflamatorii ca răspuns imunitar al organismului în caz de infecție.

Principalul antioxidant prezent în uleiul de krill este astaxantina, care blochează oxidarea cauzată de radicalii liberi și o neutralizează. În acest sens, antioxidanții concentrați în acest ulei ajută astfel:

        Amână semnele îmbătrânirii

        Neutralizează radicalii liberi și efectele acestora

        Oferă sănătate inimii și sistemului imunitar

        Contribuie la îmbunătățirea memoriei

Alte beneficii ale uleiului de krill

În plus față de principalele beneficii pentru corpul nostru, uleiul de krill este, de asemenea, pozitiv în următoarele domenii:

        Reduce durerea articulară

        Inhibă inflamația

        Crește flexibilitatea

        Ameliorează simptomelor premenstruale

Ca și uleiul de pește, uleiul de krill conține acizi grași care ajută la sănătatea cardiovasculară și promovează circulația. Dieta occidentală și multe alte diete occidentale cresc dramatic nevoia de aport crescut de omega-3. Este important să încorporăm acest nutrient vital ca parte a dietei noastre, atât prin alimente, cât și prin suplimente. Acestea sunt o alternativă perfectă dacă dieta noastră este săracă în surse naturale de omega-3.

Uleiul de krill este bogat într-o nouă formă de omega 3, în special polinesaturați EPA și DHA, care ajută la menținerea nivelurilor sănătoase de colesterol. Celulele inimii folosesc, de asemenea, aceste grăsimi "bune". Uleiul de krill este o sursă de astaxantină antioxidantă, care contribuie, de asemenea, la sănătatea cardiovasculară.

Sănătatea articulatiilor

Menținerea unui echilibru sănătos privind aportul de omega-3 și omega-6 este importantă pentru o sănătate optimă. Suplimentele cu un omega-3 foarte digerabil, cum ar fi uleiul de krill, pot ajuta la menținerea echilibrului omega-6 și omega-3. Acest lucru, la rândul său, oferă un sprijin puternic pentru confortul articulațiilor și amplitudinea mișcării.

Sănătatea creierului

Funcția cognitivă normală se bazează pe omega-3 și fosfolipide, care sunt substanțe nutritive esențiale găsite în uleiul de krill. Multe studii efectuate pe diferite populații arată că omega-3 EPA și DHA ajută la îmbunătățirea memoriei, a dispoziției și a atenției. Omega 3 ajută creierul să funcționeze optim și este la fel de important pentru adulți, copii și sugari.

Considerat cel mai „gras” organ din corpul uman, creierul poate conține cel puțin 60% grăsime, DHA fiind cel mai abundent acid gras. DHA joacă un rol structural și funcțional pentru sănătatea creierului, iar nivelurile sale naturale scad în timpul procesului de îmbătrânire. Un supliment omega-3 cu DHA ajută la menținerea sănătății creierului și a acuității mentale ascuțite.

Echilibru hormonal

Sănătatea menstruală cuprinde diferite sisteme ale corpului, inclusiv echilibrul hormonal, tiparele de dispoziție și energie și simptomele fiziologice. Majoritatea femeilor au mai multe simptome neplăcute cu doar câteva zile înainte de începerea ciclului menstrual (sindrom premenstrual). Schimbările în echilibrul estrogenului și progesteronului pot duce la modificări ale dispoziției, sensibilitate mamară, printre altele.  Uleiul de krill, care conține fosfolipide cunoscute pentru a sprijini producția de hormoni sănătoși, poate sprijini un ciclu menstrual echilibrat.

Ulei de krill antarctic

Deoarece krillul se află situat în partea de jos a lanțului trofic, aceasta nu se hrănește cu alți pești, ci se hrănești cu fitoplancton. De asemenea, deoarece trăiește la adâncimi mari, krillul nu poate acumula cantități însemnate de mercur sau alte tipuri de contaminanți.  Krillul acumulează o cantitate mare de nutrienți datorită hrănirii sale cu fitoplancton, ceea ce permite crustaceului să aibă o cantitate mare de elemente esențiale.

În plus față de acizii grași omega-3 și cantitatea mare de antioxidanți care sunt concentrați în produs, uleiul de krill are o valoare ridicată a proteinelor, un conținut ridicat de aminoacizi esențiali ușor de asimilat de corpul nostru, și un număr mare de minerale, inclusiv fosfor, magneziu, calciu, fluor, sodiu, seleniu, potasiu, magneziu sau zinc, printre altele. Trebuie remarcat, de asemenea, bogăția sa în vitaminele A și e și în mai multe clase de flavonoide.

Uleiul acestui crustaceu trebuie extras la rece, pentru a-și păstra toate proprietățile intacte. Unele dintre cele mai interesante calități ale sale sunt capacitatea sa bioluminiscentă (emite lumină în mod natural) și culoarea sa roșiatică, care este legată de prezența astaxantinei în corpul său (această ultimă componentă este un antioxidant puternic). Rețineți, de asemenea, că uleiul de krill antarctic este singurul ulei din mare care combină, toate într-un singur produs, acizi grași omega-3, antioxidanți și fosfolipide. Această combinație unică face ca acest ulei să ofere organismului nostru beneficii nesfârșite, printre care următoarele ies în evidență:

        Protejează celulele de procesele oxidative.

        Este un protector natural al ficatului.

        Are efect antiinflamator.

        Promovează dezvoltarea corectă a creierului fetușilor și bebelușilor.

        Îmbunătățește concentrarea și memoria.

        Interferează pozitiv cu metabolismul glucozei și lipidelor.

Uleiul de krill antarctic și beneficiile sale specifice pentru sănătatea cardiovasculară

Mai exact, acțiunea pe care uleiul de krill antarctic este capabil să o exercite asupra unui număr mare de probleme cardiovasculare este cu adevărat puternică. Este bine cunoscut faptul că omega-3 contribuie activ la combaterea colesterolului din sânge. Având un nivel ridicat de colesterol, se crește riscul de boli de inimă, cum ar fi:

        Insuficiență cardiacă

        Boala arterială coronariană

        Tensiune arterială ridicată

        Infarct miocardic

        Anevrism aortic

Uleiul de krill antarctic previne toate aceste afecțiuni, fiind o sursă naturală de omega-3 și alți nutrienți, care, împreună, luptă eficient împotriva colesterolului ridicat. Luând acest tip de ulei în mod regulat, se contribuie, prin urmare, la consolidarea sănătății inimii. În plus, acest tip de ulei marin are o serie de avantaje. Pe de o parte, acizii săi grași se combină în mod natural cu fosfolipidele, de asemenea prezente în krill, iar acest lucru permite corpului nostru să absoarbă și să distribuie aceste grăsimi sănătoase mai repede. Pe de altă parte, uleiul de krill din Antarctica este caracterizat de un conținut de antioxidanți ce au efecte benefice asupra organismului.

Posibile efecte secundare ale uleiului de krill

Uleiul de krill este un produs sigur și benefic pentru majoritatea adulților. Cu toate acestea, trebuie consumat în doze adecvate și într-o anumită perioadă de timp, care nu trebuie să depășească 3 luni. În caz contrar, uleiul poate provoca unele efecte similare cu cele produse de uleiul de pește:

        Halenă

        Stomac deranjat

        Greață

        Aciditate

        Diaree

Cu toate acestea, aceste posibile efecte adverse sunt puțin probabile.

Contraindicații ale uleiului de krill

Administrarea uleiului de krill este contraindicat la unele persoane și / sau circumstanțe:

        Persoanele cu alergie la pește sau crustacee (în special creveți): În acest caz, simptomele care vor apărea după ingestie sunt umflarea feței, limbii, buzelor sau gâtului, urticarie roșie și dificultăți de respirație. Dacă se întâmplă, solicitați urgent asistență medicală.

        Luați medicamente: Dacă luați anticoagulante sau alte medicamente cu estrogen, analgezice sau diuretice, discutați cu medicul înainte de a utiliza ulei de krill.

        Femeile însărcinate și cele care alăptează trebuie să se consulte cu medicul ginecolog dacă doresc să consume ulei de krill.

Uleiul de krill antarctic are o serie de beneficii pentru organism, însă este nevoie și de adoptarea unei diete sănătoase, diminuarea sau renunțarea la alcool și fumat, precum și de activitate fizică zilnică.

 

 

Click aici și cumpără Ulei de Krill 500mg Enigma, 60cps