Analogia între plasma sanguină umană și apa de mare (mediul unde a apărut viața pe Pământ), a fost facută de Rene Quinton, un biolog francez născut în anul 1867. Acesta a dezvoltat o plasmă care îi poartă numele și care a salvat o mulțime de bolnavi, atât din Egipt, cât și din Franța.




Biologul a studiat o serie de animale, atât din cele avansate, cât și din cele mai simple, făcând studii în toate domeniile biologiei generale și comparative. El și-a dat seama că viața a apărut pe Pământ la o anumită temperatură, de aceea a creat legea constantei termice inițiale. În același timp, acesta a mai descoperit și legea constantei acvatice și anume că organismele cele mai inferioare, dar și cele mai evoluate provin din mediul acvatic.

Legea sa cea mai importantă este cea legată de constanta marină, aceasta afirmând că viața a apărut în mediul marin. El a ajuns la concluzia că fiecare organism viu este unul marin, în care celulele vii continuă să trăiască. Toate sărurile, dar și oligoelementele care au fost prezente încă de la începutul vieții pe pământ, sunt prezente într-o concentrație similară în plasma umană. Compoziția mediului intern al oamenilor este foarte asemănător cu cel al apei de mare.

Beneficiile plasmei quinton vs. apa de mare obișnuită

Apa de mare obișnuită s-a schimbat însă mult de-a lungul timpului, față de primele zile ale vieții pe pământ. Concentrația de săruri minerale din oceane era în acel moment de 9 grame pe litru. Astăzi în medie, această concentrație a crescut mai mult, ea ajungând la 33 g/litru, până la 330 g/litru în Marea Moartă. Această creștere a concentrației de săruri minerale poate explica și toate fenomenele de eroziune care au avut loc în formarea continentelor.

Quinton a demonstrat faptul că plasma marină ar avea efecte importante pentru oameni, dar tot acesta a ajuns la concluzia că nu orice fel de apă sărată are aceleași efecte. El a demonstrat că apa de mare și anume o soluție coloidală este diferită de apa artificială și anume apă plus sare. Conform acestuia, prin uscarea apei de mare, potențialul lichidului a fost distrus ireversibil. Pentru a avea cele mai benefice efecte asupra organismului, apa de mare trebuie să fie conservată într-un mod cât mai precis.

Apa naturală oceanică și totală este Quinton Hypertonic. Aceasta are o concentrație mai mare de oligoelemente, dar și de săruri minerale față de plasma noastră sanguină. Conținutul de săruri minerale este în acest caz de 9 grame pe litru. Acest produs este unul de sinergie naturală, el conținând oligoelementele folosite de organism în aceleași proporții ca și cele pe care le întâlnim în interiorul organismului uman.

Quinton a demonstrat că apa de mare nu poate să fie prelevată de oriunde. Compoziția acesteia variază mult în funcție de distanța de la coastă, dar și în funcție de vegetația marină sau de climă. Apa cea mai potrivită este așadar luată din ocean, de la 10 metri de fund, fiind adusă la suprafață cu precauții speciale. Ea este adusă ținându-se cont de puritatea ei și anume că aceasta să fie perfectă. Ea este colectată doar din locurile cunoscute numai de laboratoarele Quinton.

Transportul acestei ape este efectuat de un vehicul izotermic, către laboratorul de ambalare, în mai puțin de 48 de ore. Ambalarea se face în 24 de ore, aceasta fiind făcută în condiții de sterilitate absolută, fără nici un fel de contact metalic. De asemenea, ea se face fără creșterea temperaturii și respectând un protocol realizat de către biolog.

În acest fel, plasma marină își păstrează în permanență echilibrul molecular, iar caracterul său de mediu viu este păstrat și el într-un mod corespunzător. De asemenea, ea își mai păstrează și micronutrientii biodisponibili, precum și oligoelementele de care organismul are nevoie. În această soluție se găsesc într-o cantitate optimă toate corpurile simple cunoscute în natură.

Plasmă quinton hipertonica vs. hipotonică

Această plasmă se găsește sub două forme.

Plasma hipertonică este varianta de apă de mare pură, aceasta fiind nealterată, ea având o concentrație de oligoelemente, dar și de minerale mai mare. De asemenea, aceasta mai are și o salinitate de 3.3%. Ea este recomandată în special adulților, fiind folosită pentru a spori energia acestora. De asemenea, ea mai este folosită și pentru a elimina oboseala, dar și epuizarea. Aceasta mai menține și un metabolism energetic normal, precum și un echilibru electrolitic foarte bun.

Plasma hipotonică este varianta de produs diluat cu apă de izvor, salinitatea acestuia fiind dusă la 0.9%. În acest fel, ea se potrivește cu cea a plasmei sanguine. Aceasta conține aceeași concentrație de minerale, dar și de oligoelemente. Apa de mare Quinton este potrivită pentru sugari, dar și pentru copii, adulții sensibili, alergici sau pentru femeile însărcinate.

Ce beneficii ofera apa de mare Quinton?

Primul lucru pe care Rene Quinton a trebuit să-l facă atunci când a început să experimenteze cu această plasmă marină a fost să se asigure că ea este sigură din toate punctele de vedere și este benefică în ceea ce privește regenerarea țesuturilor, dar și a celulelor corpului uman. Acesta a început să experimenteze inițial pe animale, injectând plasmă marină în diverse animale. În urma acestor experimente, și-a dat seama că plasma marină nu are nici un fel de impact negativ asupra animalelor.

Imediat ce a demonstrat faptul că produsul său este lipsit de toxicitate pentru organism, Quinton a început și studiile clinice pe oameni. Prima persoană care s-a bucurat de acest tratament a fost un pacient aflat în stadiul final al febrei tifoide. Quinton a injectat pacientului plasmă izotonică subcutanat, iar în dimineața următoare acesta a început să se simtă mult mai bine. Câteva zile mai târziu, pacientul a fost salvat de această problemă cu care se confruntă.

Experimentele sale au continuat să fie făcute de un număr din ce în ce mai mare de medici din perioada în care a trăit acesta, iar studiul final cu privire la „Apa de mare” a fost publicat în anul 1904. Experimentele sale au arătat faptul că regenerând cu plasmă izotonică mediul intern sărăcit al unui pacient, acesta ajunge să se însănătoșească complet, iar celulele pot să-și extragă din organism din nou elementele de care acestea au nevoie.

În anul 1906, biologul a deschis un prim dispensar maritim Quinton în Paris, el salvând o mulțime de copii de holeră și gastroenterită. Clinicile sale au fost deschise mai târziu și la Lyon și Nancy. Au fost create în total douăsprezece centre de aplicare ale metodei sale atât în Franța, cât și în Egipt sau Belgia. Cu toate că biologul a murit în anul 1925, abia în 1980 francezii au devenit din nou interesați de abordarea sa terapeutică.

Metoda sa este folosită în ziua de azi atât în Franța, cât și în Italia, Germania și Spania. Ea se răspândește tot mai mult în Statele Unite ale Americii, Canada, dar și în Elveția.

Utilizări ale plasmei marine

Plasma marină a avut o mulțime de utilizări de-a lungul timpului, iar toate rezultatele științifice sunt de părere că ea are un impact benefic asupra organismului. Mediul intern al acestuia este reînnoit, dar și regenerat, precum și purificat. Se previn în acest fel tulburările fiziologice ale fătului, dacă această plasmă este consumată prenatal. În cazul sugarilor, ea este benefică pentru situația în care bebelușul este intolerant la lapte, are vărsături sau diaree. De asemenea, ea este indicată și copiilor născuți prematur.

Plasma marină mai are și efecte benefice în pediatrie, aceasta fiind folosită în a combate anorexia, scăderea rapidă în greutate, precum și lipsa de atenție. Ea mai este indicată și persoanelor cu o instabilitate emoțională, precum și celor cu tulburări neuropsihice. Este folosită și în vărsături și astenie, precum și în depresia postpartum sau în alăptare. Aceasta mai este indicată și pentru dismenoree, menopauză sau diverse infecții-vaginale sau congestii.

Un alt domeniu în care ea este folosită frecvent este dermatologia și anume că aceasta poate fi folosită pentru tratarea arsurilor, psoriazisului, eczemelor atopice, dar și în tratarea acneei, pruritului, urticariei sau în tratarea mâncărimilor, precum și a herpesului.

Persoanele care au de-a face cu infecțiile ORL cronice, precum și cele care se confruntă cu bronșită, amigdalită sau astm pot și ele să beneficieze de ceea ce oferă această apă de mare. De asemenea, ea mai este folosită și în tratarea persoanelor care se confruntă cu tuberculoză pulmonară coadjuvanta. Apa de mare Quinton mai este folosită și în stomatologie și anume că ea este utilă în prevenirea cariilor, precum și în bolile parodontale. Este eficientă și în ceea ce privește hemoragia gingivală.

Urologia este un alt domeniu care se bucură de beneficiile oferite de apă de mare. Ea poate fi folosită de persoanele care suferă de impotență, precum și de cele care au de-a face cu enurezis sau cu cinstită recurentă. Se mai folosește și la tratarea diverselor probleme endocrinologice și anume în tratarea disfuncțiilor tiroidiene, precum și a celor paratiroidiene, ea fiind prescrisă de medici în acest caz. Persoanele care suferă de depresie, precum și de spasmofilie pot și ele folosi de această apă de mare. Ea mai poate fi utilizată și atunci când persoanele au de-a face cu stresul, subnutriția sau tulburările de senescență.

Oricine poate lua apă de mare și să se bucure în același timp de efectele benefice pe care aceasta le oferă.

 

Click aici și bucură-te de beneficiile Plasmei izotonice fiole (300ml), Quinton

Click aici și bucură-te de beneficiile Plasmei hipertonice fiole (300ml), Quinton