Quercetina reprezintă un element esențial în familia flavonoidelor (acei compuși esențiali care dau culoare legumelor, fructelor și plantelor) și este atent cercetată nu doar pentru capacitatea sa de a pigmenta, ci și pentru beneficiile pe care le aduce sănătății fizice odată consumată de către om.

În lumea științelor exacte, aceasta este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatoare, ceea ce face din Quercetină un supliment potrivit pentru persoanele cu afecțiuni neurodegenerative cum ar fi Alzheimer sau Parkinson. 

De asemenea, consumul regulat al acesteia mai are următoarele beneficii:

Reduce semnificativ simptomele specifice reacțiilor alergice: nas înfundat, ochi înlăcrimați, strănut, respirație dificilă, prurit, înroșirea pielii, edeme, intoleranțe alimentare declanșate de polen, praf, păr de animale, produse chimice;

  • Te protejează împotriva radicalilor liberi, adică diminuează efectele poluării, fumului de țigară, radiații, etc.
  • Are puterea de a ajuta la reducerea inflamațiilor cronice;
  • Quercetina conține proprietăți ce pot ajuta la prevenirea răspândirii celulelor canceroase și a creșterii volumului tumorilor;
  • Printre proprietățile acesteia se numără și prevenirea infecțiilor, acestea fiind eficiente împotriva multor tipuri de bacterii, în special cele legate de stomac și intestine, piele, sistem respirator și sistem urinar;
  • Este eficientă și în prevenirea hipertensiunii, fiind demonstrat științific că acest supliment alimentar poate diminua tensiunea arterială;
  • Nu în ultimul rând, ajută la menținerea sănătății sistemului nervos, considerat “punctul de pornire” al unei bune funcționări al corpului uman.


Doza zilnică recomandată

Aliment

Miligrame/ 100g

Capere crude

233,84

Kale verde

22,58

Ceapă albă

21,40

Ceapă roșie crudă

31,77

Semințe de chia

18,42

Fructe de soc crude

26,77

Mărar

55,15

Goji uscate

13,60

Hrișcă

15,38

Polen

20,95

Sparanghel

13,98

Mazăre verde

14,27

Ardei chili

14,70

Oregano verde

7,30

Oregano uscat

42,00

Aronia

18,53

Merișoare crude

14,84

Afine

7,67

Cătină crudă

7,58

Smochine crude

5,47


Conform studiilor, un adult de talie medie, cu vârsta mai mare de 18 ani, are nevoie să consume zilnic 454 mg. De regulă, Quercetina se găsește în magazinele de specialitate în concentrații de 250 mg sau 500 mg.

Top alimente care conțin Quercetină
Quercetina dă culoare multor plante, fructe și legume, deci poate fi găsită în alimente, dar nu este produsă de organismul uman. Mai jos găsești o serie de fructe și legume care îți pot asigura necesarul zilnic de Quercetină, dacă sunt consumate o varietate considerabilă cu regularitate:



Quercetina este prezentă și în remedii pe bază de plante cum ar fi ginko biloba și sunătoare. Alte surse de quercetină se găsesc în băuturi precum vinul roșu sau ceaiul verde/ negru și în struguri, mere, broccoli și roșii.

 
Quercetina ca supliment alimentar
De obicei, oamenii își iau aproximativ 4-50 mg de Quercetină din alimentația zilnică. Consumată ca supliment alimentar, Quercetina este la fel de sigură dacă este luată în anumite cantități în fiecare zi, pe o perioadă determinată de timp. Spre exemplu, doctorii recomandă ca un adult să consume de două ori pe zi câte o capsulă de 500 mg, timp de 12 săptămâni.

Quercetina este un supliment alimentar antioxidant, 100% natural și se eliberează fără a fi necesară rețetă de la medic.

Online, o poți cumpăra de aici. ACUM ai ocazia să-ți achiziționezi o cutie de 120 de capsule cu 5% reducere la plata cu cardul și transport în 24 ore.


Când trebuie să eviți Quercetina
Pentru consumul de Quercetină pe perioada sarcinii și a perioadei alăptării, nu sunt încă studii care să demonstreze efecte adverse, însă pentru siguranța mamei și a copilului, recomandăm să o eviți sau să o utilizezi doar cu recomandarea medicului. De asemenea, Quercetina ca supliment alimentar nu este recomandată persoanelor cu intoleranță la oricare dintre ingredientele specificate pe ambalaj.

Efecte secundare
Cele mai comune efecte secundare cauzate de consumul de Quercetină ca supliment alimentar sunt senzațiile de furnicături la nivelul membrelor extreme (mâini și picioare), senzațiile de vomă sau migrenele. Consumul unor doze peste limita admisă (1000 mg/zi pot cauza probleme ale sistemului renal.

Dacă simți ca ai nevoie de un tratament cu Quercetină dă click aici și alege opțiunea cea mai avantajoasă pentru tine.
De asemenea, nu ezita să o recomanzi sau să o faci cadou cuiva care s-ar bucura de beneficiile Quercetinei pentru sănătate.
Dacă o încerci, spune-ne și nouă printr-un mesaj cum te-a ajutat. ????



Bibliografie: