Quercetina, suplimentul 100% natural care te ajuta sa-ti mentii sanatatea

Quercetina reprezinta un element esential în familia flavonoidelor (acei compusi esentiali care dau culoare legumelor, fructelor si plantelor) si este atent cercetata nu doar pentru capacitatea sa de a pigmenta, ci si pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii fizice odata consumata de catre om.

În lumea stiintelor exacte, aceasta este cunoscuta pentru proprietatile sale antioxidante si antiinflamatoare, ceea ce face din Quercetina un supliment potrivit pentru persoanele cu afectiuni neurodegenerative cum ar fi Alzheimer sau Parkinson.

De asemenea, consumul regulat al acesteia mai are urmatoarele beneficii:

  • Reduce semnificativ simptomele specifice reactiilor alergice: nas înfundat, ochi înlacrimati, stranut, respiratie dificila, prurit, înrosirea pielii, edeme, intolerante alimentare declansate de polen, praf, par de animale, produse chimice;
  • Te protejeaza împotriva radicalilor liberi, adica diminueaza efectele poluarii, fumului de tigara, radiatii, etc.
  • Are puterea de a ajuta la reducerea inflamatiilor cronice;
  • Quercetina contine proprietati ce pot ajuta la prevenirea raspândirii celulelor canceroase si a cresterii volumului tumorilor;
  • Printre proprietatile acesteia se numara si prevenirea infectiilor, acestea fiind eficiente împotriva multor tipuri de bacterii, în special cele legate de stomac si intestine, piele, sistem respirator si sistem urinar;
  • Este eficienta si în prevenirea hipertensiunii, fiind demonstrat stiintific ca acest supliment alimentar poate diminua tensiunea arteriala;
  • Nu în ultimul rând, ajuta la mentinerea sanatatii sistemului nervos, considerat “punctul de pornire” al unei bune functionari al corpului uman.

Doza zilnica recomandata

  • Capere crude – 233,84 mg
  • Kale verde – 22,58 mg
  • Ceapa alba – 21,40 mg
  • Ceapa rosie cruda – 31,77 mg
  • Seminte de chia – 18,42 mg
  • Fructe de soc crude – 26,77 mg
  • Marar – 55,15 mg
  • Goji uscate – 13,60 mg
  • Hrisca – 15,38 mg
  • Polen – 20,95 mg
  • Sparanghel – 13,98 mg
  • Mazare verde – 14,27 mg
  • Ardei chili – 14,70 mg
  • Oregano verde – 7,30 mg
  • Oregano uscat – 42,00 mg
  • Aronia – 18,53 mg
  • Merisoare crude – 14,84 mg
  • Afine – 7,67 mg
  • Catina cruda – 7,58 mg
  • Smochine crude – 5,47 mg

Conform studiilor, un adult de talie medie, cu vârsta mai mare de 18 ani, are nevoie sa consume zilnic 454 mg. De regula, Quercetina se gaseste în magazinele de specialitate în concentratii de 250 mg sau 500 mg.

Top alimente care contin Quercetina

Quercetina da culoare multor plante, fructe si legume, deci poate fi gasita în alimente, dar nu este produsa de organismul uman. Mai jos gasesti o serie de fructe si legume care îti pot asigura necesarul zilnic de Quercetina, daca sunt consumate o varietate considerabila cu regularitate:

Quercetina este prezenta si în remedii pe baza de plante cum ar fi ginko biloba si sunatoare. Alte surse de quercetina se gasesc în bauturi precum vinul rosu sau ceaiul verde/ negru si în struguri, mere, broccoli si rosii.

Quercetina ca supliment alimentar

De obicei, oamenii îsi iau aproximativ 4-50 mg de Quercetina din alimentatia zilnica. Consumata ca supliment alimentar, Quercetina este la fel de sigura daca este luata în anumite cantitati în fiecare zi, pe o perioada determinata de timp. Spre exemplu, doctorii recomanda ca un adult sa consume de doua ori pe zi câte o capsula de 500 mg, timp de 12 saptamâni.

Quercetina este un supliment alimentar antioxidant, 100% natural si se elibereaza fara a fi necesara reteta de la medic.

Online, o poti cumpara de aici. ACUM ai ocazia sa-ti achizitionezi o cutie de 120 de capsule cu 5% reducere la plata cu cardul si transport în 24 ore.

Când trebuie sa eviti Quercetina

Pentru consumul de Quercetina pe perioada sarcinii si a perioadei alaptarii, nu sunt înca studii care sa demonstreze efecte adverse, însa pentru siguranta mamei si a copilului, recomandam sa o eviti sau sa o utilizezi doar cu recomandarea medicului. De asemenea, Quercetina ca supliment alimentar nu este recomandata persoanelor cu intoleranta la oricare dintre ingredientele specificate pe ambalaj.

Efecte secundare

Cele mai comune efecte secundare cauzate de consumul de Quercetina ca supliment alimentar sunt senzatiile de furnicaturi la nivelul membrelor extreme (mâini si picioare), senzatiile de voma sau migrenele. Consumul unor doze peste limita admisa (1000 mg/zi) pot cauza probleme ale sistemului renal.

Daca simti ca ai nevoie de un tratament cu Quercetina da click aici si alege optiunea cea mai avantajoasa pentru tine.

De asemenea, nu ezita sa o recomanzi sau sa o faci cadou cuiva care s-ar bucura de beneficiile Quercetinei pentru sanatate.

Daca o încerci, spune-ne si noua printr-un mesaj cum te-a ajutat.

Bibliografie: