Meniu
Cosul Tau

Ulei esențial de cimbru (10 ml), Enigma

Ulei esențial de cimbru (10 ml), Enigma
27,00Lei
Fără TVA: 24,77Lei
Livrare rapidă
În limita stocului
5% reducere pentru orice plata cu cardul
Plateste in siguranta
0790 780 651 / 0768 587 847
Luni-Duminică între orele: 08 - 22
Retur 10 zile
Fără alte explicații și fără nici un cost suplimentar

Ulei esențial de cimbru (10 ml), Enigma


Istoric

Cimbrul este folosit din cele mai vechi timpuri de romani, greci și egipteni. Grecii foloseau cimbrul ca tonic al sistemului nervos și pentru stimularea simțurilor. Era ars pentru îndepărtarea insectelor și pentru conservarea cărnii. Soldații romani adăugau cimbru în apa de baie pentru a avea putere și curaj. 

Timusul este glanda endocrină dupa care a primit denumirea botanică (thymus), deoarece floarea de cimbru are forma acesteia. Botaniștii din Evul Mediu recomandau și ei cimbrul ca remediu pentru epilepsie, melancolie, coșmaruri, probleme urinare, boli de plămâni, îmbunătățirea digestiei, tuse, dureri musculare și junghiuri. Frunzele erau folosite pentru calmarea durerilor de dinți.

În timpul epidemiei de ciumă, care a devastat Europa (secolul XV-XVII), cimbrul a fost folosit ca germicid. Familiile nobile purtau asupra lor săculeți cu plante aromatice, printre care și cimbru, pentru a-i proteja în spatiile publice. În timpul primului Război Mondial, thymolul, obținut din cimbru, a fost folosit ca antiseptic pentru dezinfectarea rănilor și pentru purificarea aerului în spitale.


Beneficii

Uleiul esențial de cimbru (10 ml), Enigma este un bun antibacterian cu spectru larg, antiviral, antifungic, expectorant, bronhodilatator, tonic digestiv, stomahic, carminativ, antihelmintic, coleretic, antispastic, tonic și stimulent nervos, anestezic local.


Mod de utilizare

Modurile de utilizare ale uleiului esențial de cimbru (10 ml), Enigma sunt următoarele:

 • Uz intern
 • Uz extern
 • Aromoterapie


Administrare uz intern

Uleiul esențial de cimbru (10 ml), Enigma poate fi folosit pentru uzul intern, în stare pură sau diluat, în funcție de sensibilitate. Se poate dilua cu Ulei de Măsline sau Floarea Soarelui în proporție de 1 la 4 (ex: 1 ml Ulei esențial de cimbru diluat în 3 ml Ulei de Măsline) ajustând doza ca atare. Se amestecă într-o linguriță cu puțină miere sau suc, se poate pune pe un cubuleț de pâine sau în puțin zahăr. 

Uleiul esențial de cimbru (10 ml), Enigma poate fi folosit în inhalații singur sau combinat cu alte uleiuri esențiale cum ar fi: brad, eucalipt, mentă, oregano etc. Se fierbe apa într-un vas și se pun câteva picături în apa fierbinte. Se apropie fața de vasul cu apă, se pune peste cap un prosop și se inspiră adânc vaporii emanați din apa fierbinte.


Beneficii uz intern

Calitățile terapeutice ale uleiui esențial de cimbru (10 ml), Enigma se fac remarcate în:

 •   Afecțiuni ale aparatului respirator: raceală, gripă, rino-faringită, amigdalită, tuse, astm bronșic, bronșită, tuberculoză, otită, sinuzită.
 •   Afecțiuni uro-genitale: cistită, uretrită, pielo-nefrită, vaginită, candidoză.
 •   Afecțiuni digestive: enterocolită bacteriană, virală sau fungică (candidozică), paraziți intestinali, colici, balonare.


Administrare uz extern

Uleiul esențial de cimbru (10 ml), Enigma poate fi folosit și extern prin aplicare în zona afectată de 2-3 ori pe zi, în stare pură sau după ce a fost diluat în Ulei de Măsline sau de Floarea Soarelui în proporție de 1 la 4 (ex: 1 ml Ulei esențial de Cimbru diluat în 3 ml Ulei de Masline).


Beneficii uz extern

Calitățile terapeutice ale uleiui esențial de cimbru (10 ml), Enigma se fac remarcate în:

 •   Afecțiuni cutanate: infecții fungice, herpes, eczeme, acnee, răni, tăieturi, arsuri, mâncărimi, cicatrici.
 •   Afecțiuni articulare: reumatism, artroză, entorse și luxații.


Uleiul esențial de cimbru (10 ml), Enigma este un produs care poate fi adăugat: 

 •   În diverse preparate în combinație cu alte uleiuri esențiale și ingrediente active pentru prepararea de creme și balsamuri pentru ameliorarea artritei, a durerilor reumatismale sau musculare 
 •   În preparate pentru ten gras, congestionat
 •   În serumuri, măști sau creme pentru ameliorarea acneei
 •   Ca ingredient în șampoane, loțiuni și seruri capilare
 •   În unguente, balsamuri și alte compoziții în caz de entorse și leziuni sportive
 •   În loțiuni anti-insecte


Aromoterapie

Beneficii pe plan psihologic, emoțional

În vaporizatoare și lampa aromoterapeutică, uleiul esențial de cimbru (10 ml), Enigma alături de alte uleiuri esențiale specifice se utilizează pentru purificarea și improspătarea aerului, întărirea sistemului nervos, ca ajutor pentru memorie și concentrare, combaterea sentimentului de epuizare și letargie, fortificarea sistemului respirator.


Cantitate netă: 10 ml

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha