Meniu
Cosul Tau

Ulei esențial de lavandă (10 ml), Enigma

Ulei esențial de lavandă (10 ml), Enigma
23,00Lei
Fără TVA: 21,10Lei
Livrare rapidă
În limita stocului
5% reducere pentru orice plata cu cardul
Plateste in siguranta
0790 780 651 / 0768 587 847
Luni-Duminică între orele: 08 - 22
Retur 10 zile
Fără alte explicații și fără nici un cost suplimentar

Ulei esențial de lavandă (10 ml), EnigmaIstoric

Extras din florile înmiresmate ale lavandei, prin distilarea la aburi, uleiul de lavandă este bogat în proprietăți și folosit în numeroase combinații, având o mulțime de beneficii pentru sănătate. Calitățile sale aromatice au fost descoperite cu mult timp în urmă și sunt și azi valorificate în domeniul terapeutic, cosmetic și în parfumerie. 


Beneficii

Uleiul esențial de lavandă este unul dintre cele mai cunoscute și folosite uleiuri esențiale. Având în vedere că foarte multe probleme de sănătate au legătură cu stresul, acest ulei poate ocupa un loc special în viața oricărei persoane, având un efect calmant și susținând sănătatea pe toate planurile. Este un ulei care poate preveni și poate echilibra în egală măsură. Cel mai des este folosit pentru sprijinul pe care îl acordă sistemului imunitar și pentru beneficiile aduse pielii.

Uleiul esențial de lavandă (10 ml), Enigma este un bun analgezic, antiinflamator, antioxidant, antibacterian, antiviral, antifungic, febrifug, sudorific, cicatrizant, sedativ, anxiolitic, calmant, antispastic, expectorant, hipotensiv, emenagog, antiseptic, este util în îndepărtarea insectelor. 


Mod de utilizare

Modurile de utilizare ale uleiului esențial de lavandă (10 ml), Enigma sunt următoarele:

 • Uz intern
 • Uz extern
 • Aromoterapie


Administrare uz intern

Uleiul esențial de lavandă (10 ml), Enigma poate fi folosit pentru uzul intern, în stare pură sau diluat, în funcție de sensibilitate. Se poate dilua cu Ulei de Măsline sau Floarea Soarelui în proporție de 1 la 4 (ex: 1 ml Ulei esențial de lavandă diluat în 3 ml Ulei de Măsline) ajustând doza ca atare. Se amestecă într-o linguriță cu puțină miere sau suc, se poate pune pe un cubuleț de pâine sau în puțin zahăr. 

Uleiul esențial de lavandă (10 ml), Enigma poate fi folosit în inhalații singur sau combinat cu alte uleiuri esențiale cum ar fi: brad, eucalipt, mentă, oregano etc. Se fierbe apa într-un vas și se pun câteva picături în apa fierbinte. Se apropie fața de vasul cu apă, se pune peste cap un prosop și se inspiră adânc vaporii emanați din apa fierbinte.


Beneficii uz intern

Calitățile terapeutice ale uleiului esențial de lavandă (10 ml), Enigma se fac remarcate în:

 •   Afecțiuni ale sistemului nervos: insomnie, agitație, tensiuni nervoase, stres, cefalee, depresie, nevralgii.
 •   Afecțiuni ale aparatului respirator: raceală, gripă, bronșită, tuse, sinuzită.
 •   Afecțiuni ale aparatului digestiv: tulburări digestive pe fond nervos, enterocolite infecțioase, colici intestinale, balonare.
 •   Afecțiuni ale aparatului urinar: cistită, uretrită.
 •   Afecțiuni ale aparatului cardio-vascular: palpitații, hipertensiune arterială.


Administrare uz extern

Uleiul esențial de lavandă (10 ml), Enigma poate fi folosit și extern prin aplicare în zona afectată de 2-3 ori pe zi, în stare pură sau după ce a fost diluat în Ulei de Măsline sau de Floarea Soarelui în proporție de 1 la 4 (ex: 1 ml Ulei esențial de Arbore de Ceai diluat în 3 ml Ulei de Măsline). 

Uleiul esențial de lavandă (10 ml), Enigma poate fi folosit pentru uz extern:

 •   sub formă de masaj
 •   picurat în apa de baie 
 •   comprese
 •   aplicaţii locale cu ulei nediluat
 •   de asemenea poate fi inclus ca ingredient într-o serie de compoziții: creme anhidre, creme emulsificate, loțiuni și lapte de corp, unt de corp, balsamuri, măști, frecții și creme capilare, șampoane, săpunuri, parfumuri și compoziții pentru aromoterapie.


Beneficii uz extern

Calitățile terapeutice ale uleiului esențial de lavandă (10 ml), Enigma se fac remarcate în:

  Afecțiuni cutanate: herpes, arsuri, răni, micoze, înțepături de insecte, acnee, eczeme, îngrijirea tuturor tipurilor de ten.

  Afecțiuni ale sistemului osteoarticular: reumatism, artrită, contracturi și dureri musculare.


Aromoterapie

Beneficii pe plan psihologic, emoțional


Uleiul esențial de lavandă (10 ml), Enigma ajută la acceptare, melancolie, inspiră calm încredere şi speranță. Poate fi difuzat în camerele persoanelor cu anxietate, insomnie, depresie, dureri de cap, tensiune și stres. Calmează, alină, reconfortează, sprijină echilibrul în toate sistemele organismului, reduce frica și ajută la calmarea și controlul atacurilor de panică. Combinat cu lămâie, melissa, portocală sau lime poate ajuta persoanele cu sindrom de epuizare.


Cantitate netă: 10 ml

 


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha