Racelile de sezon si rolul vitaminelor lipozomale C si D



Despre importanta vitaminei C si D cu totii am auzit. Cel putin cand vine vorba de vitamina C, aceasta este cunoscuta drept una dintre cele mai populare. Vitaminele lipozomale sunt, insa, o inovatie, o formula superioara din punct de vedere al continutului, mai eficienta desigur.


Vitamina C lipozomala


Fata de traditionala vitamina C clasica, varianta lipozomala este absorbita complet de organism. Despre aceasta vitamina stim clar ca este nutrient antioxidant, ca intareste si sustine imunitatea, ajutand organismul sa lupte cu boli, infectii si radicali liberi. Rolul sau este de asemenea cel de prevenire a alergiilor totodata, de preventie sau tratare a astmului si infectiilor respiratorii. Este indicata preventiv sau curativ in episoadele de raceala si gripa.


In varianta lipozomala, vitamina C va fi absorbita in mod sporit, cu efect mai rapid. Concret, un supliment inovativ de acest gen transporta vitamina mai rapid, protejand de actiunea distructiva a sistemului digestiv - protejata de oxidare, degradare.




Avantajele consumului de vitamina C lipozomala:

  • Absorbtie mai buna, de 90% fata de 20% in cazul vitaminei C clasica.
  • Suport complex pentru celule, functionarea imunitatii si numai.
  • Mai multa energie pentru corp si stare de bine, cu actiune asupra starilor de nervozitate.

De altfel, acest tip de supliment alimentar este recomandat celor care trec prin episoade de stres, pentru cei raciti si cu imunitate scazuta. De asemenea, vitamina C lipozomala este benefica si pentru intretinerea supletii pielii. Rolul sau va fi de a ajuta la formarea de colagen, ceea ce mentine structura pielii ferme si sanatoase.

Administrat preventiv, vitamina C lipozomala poate amana imbolnavirea, sporind rezistenta organismului la infectii. Administrat in perioadele de raceala sau gripa poate ajuta la accelerarea procesului de vindecare.

Despre doze recomandate, consum si alte indicatii este de preferat a fi citite etichetele produselor.


Vitamina D lipozomala


La fel ca si in cazul vitaminei C, vitamina D lipozomala inseamna varianta inovativa fata de cea clasica, cu eficienta mai sporita si absorbtie mai mare in organism. Vitamina D este in principal necesara pentru formarea oaselor si mentinerea sanatatii acestora. Mentine nivelul optim de calciu si fosfor din sange, ajuta la absorbtia calciului, in completare fiind si alte actiuni benefice:

  • Intareste imunitatea.
  • Sustine functia musculara.
  • Protejeaza de rahitism, in cazul copiilor manifestarea acestei afectiuni fiind despre arcuirea picioarelor. In cazul adultilor previne demineralizarea matricei osoase.

Vitamina D lipozomala are actiune si in cazurile de raceala sau gripa. Este considerata indispensabila si desi o doza de vitamina D o luam din alimentatie - din morcovi, peste sau cereale spre exemplu - nu este de ajuns sa ne bazam pe acest lucru. De aceea, administrarea de vitamina D lipozomala poate fi o abordare benefica si inovativa pentru cei care incearca mai intai de toate sa previna bolile, oferind organismului un aport optim de vitamine si minerale.


Cum recunosti deficitul de vitamina D

In mod special cei care urmeaza diete vegane prezinta risc de a avea deficit de vitamina D. Poate fi depistata aceasta carenta prin dureri de spate si osoase, oboseala permanenta, caderea parului printre altele.

De retinut ca din expunerea la soare sau din dieta putem acoperi in medie 20% din necesarul de vitamina D. De aceea suplimentele alimentare sunt indicate, mai ales cand deja se resimt efecte de carenta.

Administrarea de suplimente de tipul vitamina D lipozomala este recomandata in priza unica, zilnica.